Bezienswaardigheden

BELVEDERE

 

Wil je genieten van een adembenemend uitzicht over Arnhem en verder? Beklim dan de Belvedère. In deze 19e eeuwse uitkijktoren brengt een wenteltrap met 140 treden je 30 m hoog. Op de top sta je op ongeveer 100 meter boven NAP, even hoog als op de Eusebiustoren in het centrum van Arnhem.

 

Het beklimmen van de toren kan ook in een groepstocht worden opgenomen.

De Belvedère is i.v.m. de Coronamaatregelen deze zomer gesloten. Hopelijk zien we je volgend jaar!

IJSKELDER

 

Vroeger had elk landgoed een ijskelder om ijs in op te slaan om levensmiddelen goed te houden. Zo ook Sonsbeek. De ijskelder van Sonsbeek werd in 2009 in opdracht van de Vrienden van Sonsbeek gerestaureerd.

 

De ijskelder is iedere zomer van binnen te bekijken. Een gids vertelt je dan alles over de geschiedenis en functie van de kelder.

De ijskelder blijft i.v.m. de Coronamaatregelen deze zomer gesloten. We zien je graag volgend jaar weer!

STEILE TUIN

 

Een unieke plek in Arnhem is de Steile tuin! In 1999 is deze bloemrijke tuin aangelegd op de plek waar ooit de moestuin van Baron Van Heeckeren lag.

 

Kom hier zelf eens kijken en ervaar de rust van deze inspirerende plek met kleurrijke borders, terrassen en bijzondere kunstwerken.

VLINDERTUIN

 

De Vlindertuin aan de Parkweg (tussen Sonsbeek en Zijpendaal) is aangelegd rond de meditatieheuvel ‘All Happy Now!’, een kunstwerk uit de Sonsbeek Beeldententoonstelling van 2001. In deze kleurrijke tuin groeien allerlei vlindervriendelijke planten. Daardoor vind je er meer dan twintig soorten vlinders. De tuin is vrij toegankelijk. Een rondleiding is aan te vragen bij het IVN.