Groen in Arnhem

 

Molenplaats Sonsbeek werd in 1983 cadeau gedaan aan de stad Arnhem als bezoekerscentrum voor de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem: de parels van het stedelijk groen in Arnhem.


In de afgelopen dertig jaar heeft Molenplaats Sonsbeek (eerst onder de naam ‘Bezoekerscentrum De Watermolen’ en later als ‘Bezoekerscentrum Sonsbeek’) zijn werkterrein flink uitgebreid. Het is niet alleen meer het informatiecentrum voor de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem, maar voor al het stedelijk groen in Arnhem.

THEMAWANDELINGEN

 

Iedere tweede zondag van de maand kun je deelnemen aan een themawandeling. Onder begeleiding van een enthousiaste, deskundige gids ga je het park in en hoor je van alles over een bepaald thema, bijvoorbeeld paddenstoelen, de Sint Jansbeek of vogels. Kijk in de agenda voor de thema’s. Aanmelden is niet noodzakelijk.

 

Kosten themawandeling: € 4,- per persoon.

Vertrek vanaf de Molenschuur.

ONTDEK SONSBEEK

 

Molenplaats Sonsbeek is een goed startpunt voor mooie wandelingen door het park. Wandelen kun je op eigen gelegenheid maar ook onder leiding van één van onze parkgidsen. Iedere tweede zondag van de maand is er een themawandeling die start bij de Molenplaats. Kijk in de agenda voor een actueel overzicht.

 

Er zijn ook groepsexcursies waarbij een programma op maat wordt gemaakt. 

MEER INFO

OVER GROEN IN ARNHEM OF

WANDELINGEN OP MAAT?

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER.