Molen

 

De Witte Watermolen is een van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. 

 

De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze. Wil je de molenaars aan het werk zien bij het uitvoeren van het oude molenaarsambacht, kom dan gerust eens langs! Een van de trotse molenaars geeft je graag een uitgebreide uitleg.

 

Bewonder de grote houten raderen en assen en bekijk het malen op de maalzolder!

De molen is geopend op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

MOLENPRODUCTEN VOOR PARTICULIEREN

 

In de Molenschuur kun je terecht voor allerhande

bak- en meelproducten zoals broodbakmix, cakemix en meel. Heerlijk om je eigen brood mee te bakken of verse pasta te maken. 

MOLENPRODUCTEN VOOR BAKKERIJEN

 

Ook de professionele bakkerijen weten de weg naar De Witte Watermolen te vinden. Wij leveren biologisch meel aan verschillende grote bakkers in Arnhem en omgeving.

We informeren je graag over de mogelijkheden.

‘Henrik van de Wall, molenaar aan de Beek anno 1787’

Op de historische Witte Watermolen hebben in de loop der eeuwen vele molenaars hun brood verdiend. Van 1776 tot aan zijn dood in 1800 werd de molen gepacht door Hendrik van de Wall. Het boekje ‘Henrik van de Wall, molenaar aan de Beek anno 1787’ schetst een jaar uit het leven van  molenaar Van de Wall. Het boekje geeft niet alleen een unieke inkijk in het leven van een molenaar aan het einde van de 18de eeuw, maar vertelt ook over de ontwikkeling van de molenindustrie langs de St. Jansbeek en over de werking en het onderhoud van de Witte Watermolen. Klik hier om het boekje te downloaden.

OmslagBoekjeMolenaarBeek.jpg

MEER INFO

OVER ACTIVITEITEN OF PRODUCTEN VAN DE MOLEN?

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER.