Vrijwilligers gezocht!

VRIJWILLIG MOLENAAR voor de Witte Watermolen

Lijkt werken op een historische molen jou leuk? Ben je gecertificeerd molenaar? (wind en/of watermolen) Heb je affiniteit met cultuurhistorie en biologische producten? En ben je minimaal 1 dag(deel) per week beschikbaar? Dan is deze klus echt iets voor jou!

Wat doet Natuurcentrum Arnhem?
Natuurcentrum Arnhem wil mensen betrekken bij natuur en duurzaamheid. Zo kan iedereen terecht bij de Molenplaats Sonsbeek en de Witte Watermolen om informatie te krijgen over cultuur historie, lokale streekproducten en om de natuur te beleven.

Witte Watermolen Sonsbeek
De Witte Watermolen is een levend monument. Wij malen meel voor eigen verkoop in de Molenschuur, maar ook voor bakkers en particuliere klanten. Wij zijn SKAL gecertificeerd. De molen ontvangt een paar duizend bezoekers per jaar, waaronder veel kinderen. De molenaar werkt nooit alleen, altijd samen met een andere vrijwilliger

Wat zijn je taken?

 • Malen, scheppen en schoonmaken

 • Bezoekers rondleiden

 • Maken van bloem uit meel

 • Ondersteunen van de andere vrijwilligers o.a. bij het maken van pannenkoek- en cakemixen

 • Voorkomende administratieve taken waaronder bijhouden van maalgegevens

 

Wat vragen we van je?

 • Zelfstandigheid: na een inwerkperiode kan je de molen zelf bedienen en de voorkomende werkzaamheden uitvoeren

 • Klantvriendelijkheid: je geeft bezoekers een rondleiding en bent behulpzaam als men vragen heeft

 • Verantwoordelijkheid: je bent het aanspreekpunt van de molen en ondersteunt de andere vrijwilligers bij hun werkzaamheden

 • Nauwkeurigheid: je zorgt voor de juiste samenstellingen van de mixen

 • Beschikbaarheid: minimaal één dag (deel) per week

 

Wat krijg je van ons?

 • Een bruisende, levendige, natuurlijke werkplek

 • Leuke contacten met onze bezoekers

 • Prettige en inspirerende collega’s

 • Afwisselend en zelfstandig vrijwilligerswerk

 

De Witte Watermolen is nu open op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Andere openingstijden afhankelijk van de mogelijkheden van de nieuwe molenaar.

Hoe toon je je interesse?
Stuur een mail naar info@natuurcentrumarnhem.nl, t.n.v. Jantine Jansen, met vermelding van het onderwerp: Vrijwillig Molenaar de Witte Watermolen.

Wil je eerst nog informatie over deze functie? Loop dan tijdens openingstijden eens binnen bij de molen en vraag naar Lidy Bruntink.

TORENGIDS BELVEDERE

Als torengids verzorg je – in tweetallen - een aantal zondagen per jaar tussen 14.00 uur en 16.00 uur de rondleidingen op de Belvedère in het Sonsbeekpark.

Je vertelt over de geschiedenis van de toren en landgoed Sonsbeek en beantwoordt vragen van bezoekers. 

Wij zoeken iemand zonder hoogtevrees en met een redelijke conditie, die graag een boeiend verhaal vertelt en affiniteit heeft met natuur en cultuur. 

Zie ook Gelderland helpt.

> Mail ons!

MEDEWERKER INFOPUNT WANDELEN & GROEN

 

Voor het Infopunt Wandelen en Groen zijn we op zoek naar nieuwe collega’s die zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden kunnen verrichten. Deze werkzaamheden bestaan uit: bezoekers te woord staan en informatie verstrekken over wandelen in Park Sonsbeek en andere Arnhemse parken en bossen, fietsroutes, de activiteiten van Molenplaats Sonsbeek en alle groene activiteiten in Arnhem, het aannemen en doorschakelen van de telefoon en het bijhouden van de kinderhoek en de winkel.

Kortom: een veelzijdige functie voor een leuke en communicatief vaardige gastvrouw/man.

 

> Mail ons!

SOCIAL MEDIA SPECIALIST

Is het beheren van sociale media voor jou dagelijkse kost? Ben je 1 of 2 dagdelen per week beschikbaar? Ben je creatief? Vind je het leuk om samen te werken met onze communicatievrijwilligers?

Weet je wat er in Arnhem leeft, en kun je daarin aansluiting vinden met Molenplaats Sonsbeek?

 

Dan zijn we op zoek naar jou!

> Mail ons!