Wandelroutes

 

Rondom Arnhem is het heerlijk wandelen. Er zijn tal van wandelroutes uitgezet. Maak hier je keuze uit één van de wandelingen die door Sonsbeek komen. Er zijn ook routebeschrijvingen van wandelingen te koop bij Molenplaats Sonsbeek.

Korte gemarkeerde routes door Sonsbeek, geschikt voor hardlopen en wandelen 1, 2 en 3 km

Korte hardloop- en wandelroutes in Park Sonsbeek die in het park met pijlen op de grond zijn aangegeven.

Trappetjeswandeling 4 km

Afwisselende rondwandeling over (bijna) alle trappen in Sonsbeek. Deze verrassende route, die is gemaakt door Rob Wolfs, doet letterlijk de hoogtepunten van het park aan, zoals de Steile Tuin, de ijskelder, de Vlindertuin, de Belvedère en de Apostelenberg.

 

Groene wissel Pannenkoekroute Molenplaats 7 km

Een wandeling door de unieke parken Sonsbeek en Zijpendaal. Helaas zijn er op het ogenblik geen pannenkoeken verkrijgbaar bij de Witte watermolen.

 

OV Stapper Stenen Tafel (oude NS-wandeling) 10 km

Wandeling van station Arnhem Centraal naar station Arnhem Presikhaaf. Je loopt achtereenvolgens door de parken Sonsbeek, Zypendaal, Klarenbeek, Angerenstein en Regina Pacis.

Warnsborn NS-wandeling 10 of 18 km

Wandeling door de Arnhemse stadsparken Sonsbeek en Zijpendaal en de landgoederen Warnsborn, Vijverberg en Lichtenbeek.
Na 10 km kun je in Oosterbeek op de trein stappen of de route langs de Wolfhezerbeek vervolgen naar station Wolfheze

(18 km).

Jansbeekwandeling

Een wandeling stroomopwaarts en stroomafwaarts langs de Jansbeek in Sonsbeek en Zypendaal en een vervolg langs de 'ondergrondse' beek naar de Lauwersgracht bij Musis Sacrum. Tenslotte een wandeling langs de nieuwe 'bovengrondse' beek in het centrum, eindigend aan de Rijnkade.

Bergwandeling 11 km

Leuke, gevarieerde wandeling over de Arnhemse bergen Biksberg, Braamberg, Galgenberg, Hoogte 80, Heselberg, Ruiterenberg, Apostelenberg en Hartjesberg. Je loopt door parken en midden in de natuur, terwijl de stad nooit ver weg is.

De beklimming van de 'bergen' wordt steeds beloond met schitterende vergezichten.

Groene wissel Tussen Sonsbeek en Meinerswijk 11 km

Een afwisselende wandeling die de vele gezichten van Arnhem laat zien. Achtereenvolgens kom je door het mooie, groene Sonsbeek, het stadse Arnhem en het bijzondere uiterwaardenpark Meinerswijk.

Trage Tocht Arnhem noord 15 km

Een verrassende wandeling aan de noordkant van Arnhem. Vanaf Sonsbeek via Zijpendaal naar het voormalige landgoed Schaarsbergen en verschillende andere landgoederen Met veel landschappelijke variatie.

Groene wissel Juwelen van Arnhem 17 km

Een wandeling door maar liefst tien landgoederen en parken aan de noordkant van Arnhem.

Stadse Tocht Arnhem 18 km

Een prachtige rondwandeling door de groene gangen van de stad, onder andere langs de Rijn, door de Spijkerbuurt, park Sacré Coeur, park Angerenstein, Hoogte 80 en de parken Klarenbeek, Zijpendaal en Sonsbeek.

 

MEER INFO

OVER THEMAWANDELINGEN OF

WANDELINGEN OP MAAT?

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER.